tajpeh

Album Photos de Tajpeh

Membre depuis le 24 Août 2009
25
Photos
Charger plus de photos
Album photos complet
Crkva sv.Nikola - Sveti Nikola (Patara između 255. i 270. - Myra, Turska, oko 346.), svetac katoličke i pravoslavne Crkve, biskup, zaštitnik djece i pomoraca - Varaždin, Croatia (Hrvatska)
Voir la photo 9030
Kip nasuprot arkada - Angel statue inside Mirogoj Cemetery in Zagreb, Croatia
Voir la photo 13507
Ubrzo nakon otvorenja groblja Mirogoj (1879. godine), graditelj Herman Bollé je započeo gradnju veličanstvenih arkada koje je dovršio 1917. godine. U tom vremenu dovršene su zapravo arkade, ali ne i portal i kapela koji spajaju južne i sjeverne arkade. Arkade su vrlo kvalitetno izgrađene što je potvrđeno 1880. godine kada je Zagreb pogodio snažan potres koji je teško oštetio oko 1700 kuća, uključujući i one kojih su zidovi bili deblji od dva metra, poput onih Isusovačkog samostana. Premda je središte potresa bilo u neposrednoj blizini groblja (na Medvednici) arkade nisu pretrpjele niti najmanje oštećenje čime su Bolléov projekt, ali i sama izvedba dobile najviše ocjene za solidnost i izdržljivost. Sredinom 1883. godine na Mirogoju je već postojalo deset velikih arkada. Te su se godine u Gradskom zastupstvu vodile borbe oko promjene izgleda budućih arkada, međutim mudrošću većine odlučeno je da se od promjena odustane do daljnjega.
Voir la photo 11237
Mirogoj Cemetery, cemetery park created in 1876, Gornji Grad - Medveščak in Zagreb - Architect Hermann Bollé designed the main building.
Voir la photo 10931
The Mirogoj Cemetery, main wall, in the City of Zagreb - where famous people are buried such as: Krešimir Ćosić - Basketball Hall of Famer ; Stjepan Đureković ; Ljudevit Gaj - Co-founder of the Illyrian movement ; Rudolf Horvat - historian ; Miroslav Krleža - famous writer ; Oton Kučera - gifted astronomer ; Vladko Maček - Co-signatory of the Cvetković-Maček Agreement ; Stjepan Radić - Leader of the Croatian Peasants Party ; Franjo Tuđman - The first president of Republic of Croatia...
Voir la photo 11772
Statue of Francis of Assisi downtown Varazdin, Varaždin County, Croatia (sveti franjo asiški)
Voir la photo 9156
Varaždin Castle in the Old Town of Varaždin, north Croatia
Voir la photo 7081
Galerija slikara miljenka stančića - Miljenko Stančić (Varaždin, 1. ožujka 1926. - Zagreb 13. svibnja 1977.) bio je hrvatski slikar. Diplomirao je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 1949., bio je član 'Petorice'. Uz slikarstvo, bavio se izradom ilustracija za novine, knjige i časopise, te scenografijom. Njegovo slikarstvo kritika najčešće svrstava u nadrealizam, magični realizam ili fantastično slikarstvo. Samostalno je izlagao u Zagrebu, Beogradu, Varaždinu, Rijeci, Vukovaru, Splitu, Ljubljani, Parizu, Bruxellesu. Retrospektivne izložbe imao je u Zagrebu 1971. i posthumno 1981. U Varaždinu je 2006. otvorena njegova retrospektivna izloža i Galerija. Predavao na akademiji u Zagrebu od 1961. do svoje prerane smrti u 51. godini života. Iako je umro u Zagrebu, pokopan je na Varaždinskom groblju. Varaždin, Hrvatska.
Voir la photo 12691
POVIJEST KAZALIŠTA U VARAŽDINU Hrvatsko narodno kazalište u Varaždinu (dalje: HNK) djeluje u gradu u kojem je kazališna tradicija vrlo duga; dokumentirano kazališni život u Varaždinu možemo pratiti od 1637. Od tada do 1771. predstave su se kontinuirano izvodile u Isusovačkom kazalištu na gimnaziji odnosno u okviru isusovačkog kolegija. Prvo javno kazalište Varaždin je dobio 1788. U 19. st. predstave su se izvodile na hrvatskom i njemačkom jeziku; njemačko kazalište dominira do potkraj stoljeća i odigralo je vrlo značajnu ulogu u širenju kazališne kulture i u samom nastajanju hrvatskog kazališta. 1873. podignuta je sadašnja zgrada kazališta prema projektu čuvenog bečkog arhitekta Hermanna Helmera. Prvi hrvatski profesionalni ansambl osnovan je 1898. Od 1898. do 1915. kazalištem upravlja i organizira kazališni život Hrvatsko dramatsko društvo na čelu sa poznatim filologom i književnim povjesničarem Ivanom Mičetićem. Stalno gradsko kazalište osnovano je 1915. (uz dramu djeluje opera i opereta) a prvih sedam sezona ravnatelj je bio Andro Mitrović, kompozitor, dirigent i redatelj (poslije osnivač mariborske opere). Stalno kazalište održalo se do 1925. Potom, do Drugoga svjetskog rata, kazališne sezone održava osječko kazalište, koje Varaždin smatra svojom drugom središnjicom. Od 1942. - 1945. djeluje Društvo hrvatskih kazališnih dobrovoljaca, koje dotira i država. Od 1945. do danas kontinuirano djeluje stalno kazalište. Varazdin, Croatia.
Voir la photo 8702
Zgrada županije, franjevački trg - County building, the Franciscan Square - Varazdin, Croatia
Voir la photo 6852
Prilazna ulica glavnom trgu u Varaždinu - Varaždin, Croatia
Voir la photo 7702
statue of Francis of Assisi, Varaždin, Croatia - Kip franje asiškog, zaštitnik ekologa ; Franjo Asiški. Rođen 1182. u Asizu (Italija). Po naravi veseo i društven. Bio je iz bogate kuće. Otac mu je bio trgovac, a majka Francuskinja. Zanesen romantičnim željama pošao je u rat, kad se grad Asissi bio sukobio sa susjednim gradom Peruggiom. Tu je zarobljen, a kad se nakon godinu dana vratio, teško oboli. To ga je privelo razmišljanju i promjeni. Posvetio se molitvi i meditaciji. Ideal mu je postao što doslovniji život po evanđelju: u jednostavnosti, istinskom siromaštvu i slobodi duha. U početku mu se pridružilo 12 prijatelja koji se nazvaše 'manjom braćom'. Svojoj mladoj zajednici Franjo daje pravila koje papa Inocent III. usmeno odobrava. Dobili su i ovlast propovijedanja. Zajednica se ubrzo povećavala. Nastaje nova redovnička družba u Crkvi - franjevci. Franjin je pokret reformatorski. Svojim nastojanjem da doslovno nasljeduje Krista Franjo se ubraja među najveće svece. Njegov je utjecaj bio vrlo zamašan, a franjevački se red proširio cijelim svijetom. I danas je vrlo brojan. Franjo je umro je 3. listopada 1226., a u kalendaru se slavi 4. listopada. Ikongrafija ga prikazuje u franjevačkom habitu, s Kristovim ranama na rukama (stigmama), često okružena životinjama, napose pticama. Glavni je patron Italije.
Voir la photo 6738
Ursuline Monastery and the Church of the Nativity, Varaždin, Croatia - Hrvatske uršulinke pripadaju Rimskoj uniji Reda svete Uršule. Utemeljiteljica im je sv. Anđela Merici. Ona je godine 1535. osnovala 'Družbu svete Uršule' iz koje se tijekom stoljeća razvilo oko 40 ogranaka uršulinki, koje štuju svetu Anđelu kao utemeljiteljicu. Razlikuju se po svojim pravilima, ali ih prožima isti Anđelin duh. Njihova je misija svjedočiti i naviještati Evanđelje.
Voir la photo 6502
Castle and garden, Varaždin Castle or Varazdin Castle (fr. château de Varazdin), Old Town of Varazdin, Croatia
Voir la photo 5424
Stara kula, nekadašnji ulaz u stari grad - old tower, once the entrance to the old town - Varaždin, Croatia
Voir la photo 6054
Grad Varaždin smješten je na desnoj obali rijeke Drave, na nadmorskoj visini od 174 metra (571 ft). Ima približno 50 000 stanovnika, te je, iako u svjetskim razmjerima malen, bogat kao kulturno, društveno, obrazovno, a u novo vrijeme i tekstilno te informatičko središte sjeverozapadne Hrvatske. Prvo pismeno spominjanje grada Varaždina zabilježeno je 1181. godine, te od tada grad piše stranice svoje bogate povijesti. Tako je Varaždin u razdoblju od 1767. do 1776. bio glavnim gradom Hrvatske, a danas je poznat kao grad baroka, glazbe i cvijeća. Njegova povijesna jezgra uključuje jednu od najstarijih vijećnica u Europi te Stari grad i brojne palače, pa Varaždin slovi kao najočuvanije barokno središte u ovom dijelu Europe.
Voir la photo 7286
židovsko groblje, Varaždin, Croatia - Jewish Cemetery in Varazdin, Croatia
Voir la photo 8334
židovsko groblje, Varaždin, Croatia
Voir la photo 8294
Fontana kod kazališta, Varaždin - View of the Theater and fountain from the Park in Varaždin, Croatia
Voir la photo 7054
Lantern in Varaždinski park downtown Varaždin, Varaždin County, Croatia
Voir la photo 6873
šetalište Vatroslava Jagiča - Varaždin city in Croatia
Voir la photo 6632
Vatroslav Jagič - Varaždinski park, kip Vatroslava Jagiča ; Varaždin Park and Vatroslava Jagica statue, downtown Varaždin, Croatia
Voir la photo 7030
Meteorološki stup u parku - downtown Varaždin, Varaždin County, north Croatia
Voir la photo 10147
Park-šetalište, Varaždin, Croatia - Park in Varazdin (German: Warasdin), in Croatia
Voir la photo 6682